HEADER8.jpg

De opname studio

Bij opname studio Artichoque vinden we kwaliteit van de opnames, het opname proces, flexibiliteit en een prettige werkomgeving zeer belangrijk. Dit is terug te vinden in onder andere de keuze van opname apparatuur, backline, akoestiek en voorzieningen.

De regie ruimte

De regie ruimte van de opname studio is 32m2 en voorzien van een Audient ASP 8024 console, Solid State Logic summing/automatisering & Quested V2108 monitors. Er is meer dan voldoende ruimte voor een hele band om mee te luisteren, of om mee te spelen (guide tracks). Lees meer over de regie ruimte.

De opname ruimtes

De studio heeft een aantal opname ruimtes. De grote opname ruimte (live room) van de opname studio is 60m2 met hierin een aparte opname booth (voor vleugel, vocalen of drums). Daarnaast is er een droge booth voor vocalen of gitaarversterkers en een speciale amp-booth waar een 4x12 cabinet in past. In de liveroom staat een Yamaha G3 vleugel. Hierdoor zijn de ruimtes geschikt voor grotere bands en bijvoorbeeld koren tot ongeveer 25 personen. De akoestiek is levendig en fris. Door het (ver)plaatsen van akoestische panelen kunnen we de ruimte wat "droger" maken. Lees meer over de opname ruimte.

Opname apparatuur

Kwaliteit van de opnames en een efficiënt opnameproces vinden wij zeer belangrijk. Daarom werken we met een combinatie van analoog en digitaal. Het creëren van een sound doen we tijdens de opnames (diverse merken en types high-end preamps en microfoons) en in de mix (compressors & eq's). De Audient ASP 8024 recording console & SSL Sigma gebruiken we voor de eindmix. Deze mixing console heeft een zeer open, frisse, diepe en gedetailleerde sound en de SSL heeft de bekende transparantie & punch. Hier vindt u een overzicht van de opname studio apparatuur.

Naast projecten in de studio kunnen we ook projecten op locatie opnemen. Dit is bijvoorbeeld interessant voor de wat grotere koren (meer dan 25 personen). De opgenomen sporen kunnen daarna afgemixed worden in de opname studio.

Omgeving & faciliteiten

De opname studio ligt midden in het centrum van Oisterwijk (nabij Tilburg, Noord Brabant). De volgende faciliteiten zijn in de omgeving: Klundert Muziek (verkoop / verhuur van instrumenten) (1km) NS station & busstation (100 meter) Winkelstraat (oa Albert Heijn, bakker) (100 meter) Café's, restaurants, hotels (100 meter) Tilburg (met onder andere poppodium 013) (8 km, of 10min met de trein) Vragen over de opname studio faciliteiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Mail: info@artichoque.com
Tel: +31 6 54316232
contactform

SIDEBAR-RECHTS4.jpg