HEADER4.jpg

Rock muziek

Rock muziek opnemen in onze muziek studio

Bij muziek studio Artichoque doen we regelmatig rock projecten. Van demo cd tot album. De aanpak hiertussen varieert.

Opname proces

Een demo en een album project varieert in aanpak. Vaak wordt bij een demo de drums en bas tegelijkertijd opgenomen en moeten er een aantal nummers binnen een paar dagen opgenomen zijn. Door de flexibiliteit en grote ruimtes kan bij ons in een korte tijd een zeer goed resultaat behaald worden!

Bij een rock album project wordt vaak laag voor laag opgenomen. Wanneer we beginnen met de drums worden over het algemeen guide tracks meegespeeld en opgenomen (bijvoorbeeld zang, bas en gitaar vanuit de regie ruimte). Voordat we beginnen met de drums kunnen we ook een korte preproductie (bijvoorbeeld gitaren en zang) maken waarop we de drums dan opnemen. Natuurlijk kan dit ook aangeleverd worden.

Uw voordelen in muziek studio Artichoque

 • Grote opname ruimte: te gek voor drums!
  De grote ruimte is zeer geschikt voor het opnemen van drums. We gebruiken extra ambient mic’s samen met analoge compressie (UA 1176) om de drums groot en eventueel ruimtelijk te laten klinken. Hoe groot kan uiteindelijk in de mix bepaald worden door deze ruimte microfoons extra in te mixen.
 • Aanpasbare akoestiek
  De akoestiek kunnen we droger maken zodat deze geschikter is voor elektrische en akoestische gitaar en natuurlijk de vocals.
 • Backline
  De aanwezige backline bestaat uit onder andere een Vox AC30 (alnico blue speakers), Orange Rockerverb head met 2x12 orange combo (v30’s), vintage Laney cabinet, Amerikaanse Fenders (jazz bas, telecaster, stratocaster), Music man Sterling, etc. etc.
 • Grote regie ruimte: handig voor guide tracks
  De regie ruimte is ruim. Een hele band kan meeluisteren vanuit de bank. Wat voor veel van onze klanten erg praktisch is, is de mogelijkheid om mee te spelen (guide tracks). Drums en bas worden dan opgenomen terwijl bijvoorbeeld de zanger en gitarist meespelen vanuit de regie ruimte.
 • Schrijven & produceren
  Naast het opnemen en inspelen schrijven we ook muziek voor onze klanten. Denk hierbij aan gehele nummers, maar ook arrangementen. Ook helpen we graag met het zoeken naar de gewilde “sound”: bijvoorbeeld dat ene gitaar geluid.
 • Vst-instruments aanwezig
  Digitale instrumenten klinken tegenwoordig al zeer goed. Met name drums, percussie, orgel en piano’s. Door deze te gebruiken bespaart u tijd.
 • Studio muzikanten
  Studio Artichoque heeft een netwerk van muzikanten. Zelf spelen we gitaar, bas en toetsen voor onze klanten. Daarnaast hebben we een netwerk van ervaren gitaristen, drummers en vocalisten.

Meer info over de muziek studio?

Wilt u meer weten over muziek studio Artichoque en de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Mail: info@artichoque.com
Tel: +31 6 54316232
contactform

SIDEBAR-RECHTS7.jpg